TilbakeTilbake

Reisebrev fra FunKidz snowboardcamp 2017

Da var det klart for årets reisebrev fra Beitostølen, faktisk mitt aller første!

Årets Funkidz er en snowboardcamp for barn mellom 9 og 16, og den fjerde i rekken. Vi hadde med oss syv deltagere i år; Anders Gylterud Kvålsgard, Håvard Lium Leirvik, Vilde S. Førli, Thyra Ulekleiv, Tale Rahel Seland Moen, Fiola Staff og Freiherr Archer. Søndag møttes vi på den lokale Peppesen, for god mat og prat etter en lang biltur, med oss var vi så heldig og også ha med en forelder og de andre instruktørene fra funkis; Eirik, Aleksander og Hanna, som alle bragte med seg stor appetitt og gode historier. Ledet av Freiherr, fant vi fram til leiligheten vår, fordelte oss i rom og gjorde oss klar til kveldsaktiviteter. Etter altfor mye lek og moro+noen spilleregler for campen, krøp en og en til sengs med skyhøye forventninger til dagene i bakken.

Mandagen ble en helt sinnsyk dag, mange røde grader og stor gul sol, gjorde snøen myk og leken å ha med å gjøre. Samtlige av deltagerne stilte opp med slushskrenser ut av denne verden, både i og utenfor snowboardcross løypa som var bygget for oss. Med oss i bakken hadde vi ledsagere fra Norges Idrettshøgskole, Høgskolen i Lillehammer og en folkehøgskole hvis navn har blitt borte i skrivende stund. Disse ledsagerene var med oss i bakken og var flinke både med brett instruksjon og annen hjelp, spesielt med is-spising på onsdagen i leiligheten. Så en stor takk til dem:)

Deltagerne laget frokost lunsj og middag sammen hver dag til stor suksess. Årets meny besto blant annet av en spaghettirett, taco, og burgere, alt spirende brettkjørere trenger for å bli sterke og sånn. Tirsdagen våknet vi til en litt kaldere verden. All slushen fra gårsdagen hadde fryst til solid is. Med nytt pågangsmot fra en god natts søvn, tok samtlige av deltagerne tyren ved hornene og overvant skepsisen til dagens litt hardere forhold i bakken. Best huskes en faceplant fra en av våre deltagere etter freidig switchkjøring, som mest sannsynlig (helt sikkert) ville ende i en flott blåveis! Deltageren ønsker nok å være anonym da hun/han skulle kjøre NM i Hovden på fredag:) Dagens kveldsaktiviteter bestod av Mikado, kortspill og klappelek. Fantastisk avslutning på en isete dag.

Onsdagen hadde snøen mykt seg litt opp, og alle deltagerne var ivrige på å øve seg i boardercrossløypa, om og om og om og om igjen…!! Dagens lunsj var som alle andre dager, bestående av sammenklemte brødskiver, som lignet mer på lapskaus. Dette fordi Andreas hadde kjøpt inn brødposer han mente skulle duge, men som ikke helt holdt mål. Vi tar selvkritikk på dette området, og lover forbedring. Etter lunsj ble det bading på halve gruppa på SAS hotellet, utrolig deilig avslutning på dagen i bakken, men litt vått. Denne dagen stilte vi i stand fest etter middag med is og nonstop for deltagere instruktører og ledsagere, samt flere kanner med kaffe. Anders ledet en stor diskusjon rundt bordet om hvilken type traktor Gråtass opprinnelig var, noe en av ledsagerne var dypt uenig i. Andreas konkluderte med at det var en Tesla, og ble raskt irettesatt, fordi Gråtass var en et eller annet Morrison når jeg tenker etter(sikkert feil det og). På kvelden spilte vi boms og president, og Freiherr knuste Andreas i kortspillet Krig, til full jubel fra sofaen! Det ble vurdert vann og brød på de jublende deltagerne resten av campen. Alle la seg etterhvert, litt nervøse og veldig spente på torsdagens konkurranse i snowboardcross!!

Konkurransedagen ble som alle konkurransedager, det lavet ned rett etter treningsturene gjennom løypa! Deltagerne føk opp heisen for å få inn så mange ‘runs’ som overhodet mulig før start. På ridderrennets offisielle konkurranse, deltok Vilde, Thyra og Fiola, og kjørte alle tre sinnsykt bra!! Rett etter var det klart for hovedattraksjonen, Funkidz boardercross konkurranse. Samtlige av deltagerne gjorde en flott innsats i konkurransen, vi hadde få fall, og masse jubel i målgang og nede ved heisen. Utallige High Fives senere var det klart for premieutdeling foran dundrende høyttalere, topp stemning, kule premier og misunnelige ledsagere og instruktører! En feiende flott avslutning på en kjempekul camp det har vært en ære å lose dere gjennom. Etter premieutdeling begynte foreldre å ankomme og pakket barna inn i biler og kjørte veldig forsiktig ned fra det snøfillene Beitostølen.

Takk til alle ledsagere, deltagere og spesielt Biayna for kule dager i fjellet! De andre instruktørene fra Funkis gjorde også en veldig god figur med utleie av brett i bakken, og ga alle våre deltagere tonnevis med tips, triks og fistbumps!

Hilsen Andeas Eitrheim