Tilbake

Intervju: si hei til Helene!

Vår kjære Thea Stenshagen har vært en ekte helt og ildsjel for Funkis snowboardklubb helt fra vi startet i 2012. Hun har bidratt enormt til å bygge opp klubben til det den er i dag, med så mange engasjerte deltagere og instruktører. Vi er uhyre takknemlige for Theas lidenskap og innsats for å skape et inkluderende snowboardmiljø. Nå har hun valgt å sende noen av oppgavene videre. I den forbindelse har vi tatt en prat med klubbens nye instruktør- og aktivitetsleder, Helene Romset.

 Hva er dine oppgaver i den nye rollen?

Å sørge for at aktivitetene våre gjennomføres på en god måte, i samarbeid med sportsansvarlig. Jeg jobber bak kulissene med å finne instruktører, ta imot søknader, lage vaktlister og alt det praktiske med instruktørene. Hvis du møter opp på trening og det er for få av dem, kan du skylde på meg. I tillegg står jeg for påmelding til treninger og arrangering av høstaktiviteter. Jeg vil gjøre alt jeg kan for at den kommende sesongen blir like suveren som alltid.

Sportsansvarlige er de som arrangerer og tar deg imot på trening, Andreas og Hanna. Sammen med instruktørene er det de som gjør Funkis-treninger fantastiske å være på.

Hvor lenge har du vært med i Funkis?

Siden 2013 som medlem og 2014 som instruktør.

Hvordan ble du kjent med klubben?

Gjennom ei venninne som også har dårlig syn. Jeg hadde allerede kjørt snowboard i mange år. Da jeg fikk høre om klubben, møtte jeg opp i Oslo Vinterpark på et blunk. Litt skummelt var det også.

Hva gjorde at du ville bli instruktør?

Snowboard har gitt meg så mye glede, energi og mestringsfølelse. Å kunne bidra til at andre opplever det samme, er like gøy og meningsfullt. Jeg digger å se ansikter lyse opp når folk går fra Bambi på glattisen til heltemodig eleganse i en fei.

Hvorfor er snowboard så kult?

Folk liker å si at det er i motbakke det går oppover, men det gjelder ikke på snowboard. Du kan sette full fart nedover OG lære og utvikle deg samtidig! I tillegg til fart og spenning er du ute i frisk luft, aktiv, sosial og føler mestring for hver meter (nesten). Hva annet gir deg alt det på én gang?

Hva liker du best med Funkis Snowboardklubb?

Menneskene! Denne klubben er full av kjærlighet, glede og omsorg. Alle heier på hverandre og jeg har alltid følt meg velkommen. Både deltagere, instruktører og foreldre er en herlig gjeng som gir hverandre energi, oppmuntring og hjelp. Ikke minst har de mye bra dårlig humor. Også liker jeg selvfølgelig bollepausene.

 Hva er mest utfordrende med dårlig syn på brett?

Å kjøre forbi hoppet fordi jeg bomma 🙁

Hva er ditt beste snowboardtips?

Le av deg selv. Vi lærer best når vi feiler. Jo mer du tror på deg selv, desto raskere får du det til. Var det et mer episk tryn enn forrige gang? Hva kan jeg lære? Noen ganger må du falle 3, 35 eller 135 ganger før du får til en sving. Men følelsen når det skjer … Den er verdt det.